zaterdag 22 februari 2014

een doorkijkje

Eigenlijk vind je op deze blog telkens een doorkijkje naar het leven van de Berenboel. Magnus z'n lievelingsspelletje is nu 'Kiekeboe'. Je kent het wel: je verstopt je achter een doek, je hand of om een hoekje, komt plotseling tevoorschijn en roept:"Kiekeboe!"
Hij vindt het al prachtig als anderen het doen, maar als ie het zelf doet, is het nog leuker. Deze week heeft ie ontdekt dat sommige dingen doorzichtig zijn. Dat is fascinerend: Je kunt je erachter verstoppen, maar er nog steeds doorheen kijken!

Zolang het droog is, speelt Birke het liefst buiten. Ze vindt kiekeboe niet zo leuk meer, maar verstoppertje spelen is nog favoriet. Maar ja, verstoppertje spelen in je eentje is heel saai. Gelukkig heeft ze krijtjes. Papabeer en Magnus kijken wel door het raam hoe Birke buiten speelt.

Na het ontbijt, of eigenlijk tijdens het ontbijt, ontdekt Magnus dat het ding voor hem op tafel ook doorzichtig is! Dus met één ruk trekt ie het zeiltje naar zich toe en verwondert zich over de wereld die er ineens helemaal anders uitziet.

Mamabeer heeft boodschappen gedaan en ze heeft bonnenboekjes meegenomen. De berenboel drinkt heel veel koffie en daar krijg je telkens spaarpunten bij. Die spaarpunten moeten in een boekje, maar ze plakken niet vanzelf. Dat moet je met plakband doen. Birke helpt wel even.

Al snel heeft Birke in de gaten dat plakband eigenlijk hetzelfde is als een pleister. Nadat papabeer heeft gezegd dat hij geen pleister nodig heeft, blijkt dat pop ernstig gewond is en spoedeisende hulp nodig heeft. Helaas is de eerste pop van stof, waarop de plakband niet blijft zitten. Ze wordt aan de kant gegooid voor een beter (plastic) exemplaar, want als reddingswerker moet je prioriteiten stellen: red wie je kan!

Terwijl Birke de pop verder verbindt, helpt Magnus met het uitpakken van de boodschappen. En weer inpakken. En uitpakken. Waanzinnig leuk, zo'n doorzichtige boodschappenbak...

Welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten