dinsdag 27 december 2011

de dag na Kerst

Hoewel de zon niet te zien was, vond de Berenboel het vandaag een heerlijke dag om naar buiten te gaan. Vanmiddag gingen ze voor een leuke wandeling het bos in. Omdat Birke nog niet kan lopen, hoefde ze natuurlijk niet te wandelen. In plaats daarvan werd ze als een prinses rondgereden in haar wagentje en over modderige paadjes geholpen door papabeer en mamabeer.
de paden op, de lanen in!

Midden in het bos staat een klein huisje waar je hele lekkere chocolademelk kunt drinken, maar ook heel veel verschillende soorten bier en koffie. Die lustten papabeer en mamabeer wel! Birke had haar eigen drinken meegekregen van thuis. Misschien was ze wel een beetje jaloers, want ze gooide mamabeer's koffie zó over de deken die op de stoel lag. Vond de juffrouw van het huisje niet erg. "Potjandorie!", zei ze toen papabeer het dekentje kwam brengen. Maar ze lachte erbij en pakte meteen een andere.
kleine eigenwijsneus

Thuisgekomen had de Berenboel wel weer trek. Mamabeer had voor Birke broccoli met zalm, maar die lustte ze eigenlijk niet. De broccolisoep van papabeer en mamabeer vond ze wèl heel lekker! Verder was er kalfsoester... Stel je eens voor, oesters zo groot als een kalf! Met parels zo groot als voetballen!!
sprookjesachtig bos


 Da's iets om over te dromen. Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten