maandag 26 december 2011

Kerstfeest!

Elk jaar vieren we op 25 en 26 december een feest van verbroedering, verdraagzaamheid en veel, heel veel eten. Het is Kerstmis en traditioneel herdenken we de geboorte van de Verlosser. Volgens de verhalen is het kindje Jezus geboren om ons te verlossen van de zonden waarmee we allemaal geboren zijn.

Zonde? Kerst in je eentje, da's pas zonde! Daarom viert De Berenboel de Kerst met vrienden en familie.
Papoma en papopa waren zomaar ziek geworden en ze konden niet zo veel eten. Daarom hebben ze niet gefeest. Tante Zing kwam eerste Kerstdag gezellig meeëten en ome Tomos was er ook. Ze hadden zelfs kadootjes meegenomen, want met Kerst geef je elkaar kadootjes.
 Met de kadootjes onder de boom was er tijd om nog even televisie te kijken. Birke zat in de box, een beetje te spelen.
 Met Tante Zing was het wel heel gezellig, want Birke mocht op schoot en ze heeft hele mooie kleren en een mooie jas gekregen!
 Nog even met papabeer en ome Tomos op de bank. Een beetje televisie kijken voor het slapen en dan naar bed, want morgen is het nog steeds Kerst!

Op tweede Kerstdag ging de Berenboel naar mamoma en mamopa. De tafels stonden al gedekt, want er kwam nog meer familie!

 Tante Keuken had Birke al een tijdje niet gezien en ook het vriendje van de keukenmeid vond het leuk om met Birke te spelen.
 Birke mocht zelf allemaal kadootjes uitpakken.
 Met de hele Berenboel, mamopa en mamoma en de familie Keuken gingen we zitten om te gaan eten.

 Eerst nog een paar kadootjes openmaken, het houdt maar niet op!


 Mamoma's bril is altijd interessant, maar ze houdt hem toch liever gewoon op!

Birke mocht alle verpakkingen nog controleren. Misschien zat er nog wel een stiekem kadootje in, dat zich voor haar verstopte... Na alle drukte weer snel naar huis achter in de auto. Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten