maandag 13 februari 2012

een test-dag

Birke wilde vandaag wat dingen testen. Ze wilde weten hoever ze een stoel kan verschuiven. Ze heeft empirisch vastgesteld dat haar fles alleen terugkomt als je hem tegen een hellinkje oprolt. Allemaal hartstikke wetenschappelijk, maar sommige tests zijn niet zo leuk voor papabeer en mamabeer. Birke wilde namelijk ook testen hoe hard ze moet roepen om niet naar bed te hoeven. Daar trappen de berenouders mooi niet in.

Als ze geslapen heeft, is Birke weer helemaal klaar voor nieuwe dingen! Papabeer wilde ook wel eens iets testen... Hoe hard Birke kan lachen als hij haar kietelt, bijvoorbeeld.

kielekiele...

...kietel!
 Mamabeer ging met mamakangoeroe boodschappen doen voor het eten, dus mocht papabeer bij de kleine kangoeroe blijven. Die lag eerst lekker te slapen, maar werd wakker van een grote poep! Papabeer had nog nooit een jongensluier verschoond, maar dat lukte best. Daarna was het tijd om te spelen.
met die vuistjes kan hij al goed tegen de speeltjes slaan
 Toen mamabeer thuis kwam, ging ze eten maken. Ze maakte ook meteen de saus voor de volgende maaltijd. Lekker veel tomaten erin!

Niet alleen de Berenboel was aan het testen. Pixie speelt graag met Birke, die soms een beetje ruw speelt. Daarom hapt Pixie af en toe naar Birke's hand. Niet om te bijten, maar om ze te laten schrikken. Die kleine Birke schrikt er helemaal niet van, want het doet toch geen pijn. Ze gaat dan alleen maar harder gillen en zwaaien. Dus soms moeten papabeer of mamabeer aan Birke èn aan Pixie laten weten dat het genoeg is. Klaar met testen.
Birke en Pixie spelen samen, maar wel een beetje ruw...
Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten