zondag 6 januari 2013

een nieuw jaar

Birke heeft genoten van Oud & Nieuw. De hele dag was ze in opperbest humeur, en niet alleen omdat ze 'K3' was. Papabeer had Birke geholpen met het aantrekken van de lieveheersbeest-vleugeltjes en een bijpassend rokje. Onmiddelijk herkende Birke zichzelf als 'K3'...


's Avonds mocht ze bij de televisie zitten om oliebollen te eten en ze mocht chocomel drinken uit de grote beker van mamabeer.

Vlak voor het begin van het nieuwe jaar maakten mama- en papabeer Birke wakker voor het vuurwerk. Ze vond het hartstikke mooi! Vorig jaar was ze nog een beetje bang van de knallen, maar nu liep ze van de ene kant van het huis naar de andere kant om alles te zien. -BOEM- klonk het buiten. "Boem!", riep Birke dan.

Toen alle knallen opgehouden waren en er geen flitsen meer te zien waren, ging Birke weer naar bed. Ze heeft heerlijk geslapen en de volgende ochtend werd ze pas om half tien wakker!
De baby in de buik van mamabeer was al eerder wakker. Birke vond het wel een beetje raar, zo'n bewegende buik.

Na de nieuwjaarsdag moest papabeer weer werken. Hij had niet zo lekker geslapen, want Birke was 's nachts een paar keer wakker geworden. Niet omdat ze last heeft van haar tandjes of omdat ze verkouden is, maar omdat ze graag wil dat papa- of mamabeer naar haar kamer komen. Gelukkig kon papabeer zonder onderbreking in de bank slapen.

Toen papabeer zo lekker lag te slapen, ging Birke erbij liggen. De poppen mochten ook mee slapen en papabeer moest onder een dekentje.

's Avonds voelde papabeer ineens gekriebel in zijn nek. Een mug! Het vervelende beestje had hem in zijn nek geprikt. Eigenlijk hoort het nu veel kouder te zijn en dan zijn er geen muggen. Maar omdat deze winter zo warm is, komen er soms al beestjes tevoorschijn die eigenlijk pas in de lente komen.

En vandaag was Birke weer 'K3'. Nu niet met haar lieveheersbeestjeskleding, maar met haar kokspak. Ze maakte een lekker soepje.

Vlak na het middageten mocht Birke nog op het potje en Tadáá, het eerste plasje zit erin! Gefeliciteerd Birke, goed gedaan.

En nou een lekker slaapje. Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten