woensdag 20 februari 2013

de eerste week

Niet de eerste week van het jaar, zelfs niet de eerste week van de maand, maar de eerste week in het leven van Magnus, het broertje van Birke en het nieuwste beertje van de Berenboel! Het was een drukke week waarin de hele Berenboel moest wennen aan een nieuw ritme. Maar voordat het zover was, mochten ze Magnus eerst meenemen naar huis.

Thuis mochten de opa's en oma's hem natuurlijk nog een keer goed bewonderen. Met een beschuit met muisjes erbij...

papopa is maar wat trots op zijn naamgenoot



Dan is het tijd om te wassen. Birke is een hele lieve grote zus en neemt meteen haar verantwoordelijkheid. Heel zachtjes wast ze Magnus zijn hoofdje.

 Helemaal gewassen wordt hij in zijn bedje gelegd en maakt papabeer de foto die op de het geboortekaartje komt.

De hele week komt er visite. Zoals oom en tante Friky. Kleine Magnus slaapt lekker door als tante hem op haar arm neemt.

Soms komt er bezoek met kinderen. Dat vindt Birke wel leuk, want dan kan ze lekker spelen! Deze knul was zo aardig om een lekker kopje thee te zetten. Dat smaakte wel in de zelfgebouwde tent.

Tante Zing kwam natuurlijk ook en was beretrots dat ze nu tante is van een nichtje én een neefje!
 
Mamabeer heeft zijn naam heel groot uitgeknipt en voor het raam gehangen, zodat iedereen kan zien hoe de kleine beer heet. Iedereen vindt het een knappe jongen, zelfs de zon komt even kijken.

De geboorte van zo'n knul is heel vermoeiend en daarom kan mamabeer nog niet ver lopen. Gelukkig is de speeltuin om de hoek. Birke gaat het liefst op de schommel. Dat kan ze al helemaal zelf.

Mamabeer moet wel een beetje duwen. Want anders gaat ze niet hoog genoeg naar haar eigen zin.

Papabeer hoeft niet te werken nu Magnus geboren is. Dan kan hij lekker met Birke spelen. Tijdens het eten kun je niet spelen, maar daar denkt Birke anders over. Ze lokt papabeer dichterbij met de belofte van een lekker toetje, maar smeert hem helemaal onder!


De heldin van de week is toch wel de Kraamhulp. Die heeft de Berenboel heel goed geholpen met opruimen, schoonmaken, verzorgen, advies, steun en aandacht. Op de laatste dag dat ze er was, werd Magnus nog een keer gewogen en zag ze dat hij heel goed groeit. Zo goed zelfs, dat hij best een beetje minder kan eten...

Bij Casa Viva vinden ze het ook heel bijzonder, zo'n broertje erbij voor Birke. Als papabeer en mamabeer Birke gaan ophalen, nemen ze een lekkere traktatie mee.

Je kunt ze op verschillende manieren vastpakken. Het is toch wel lekker.

Ze gaan erin als koek!
 
 Al snel zijn er niet veel meer over. Met een beetje limonade erbij vieren alle kinderen dat Magnus er eindelijk is.

Als iedere week zo ging, zou het leven één groot feest zijn. Wie weet wat er morgen gebeurt?

Welterusten!

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk hier nog een mooie Magnus te spotten, eentje die wél heerlijk kan slapen, zo blijkt. Desalniettemin de volgende tip: eind juni verschijnt bij Lannoo een eerste voorleesboek uit een hele Magnusreeks, 'Magnus kan niet slapen'. De illustraties zijn van Sebastiaan van Doninck (en zijn schitterend, al zeg ik het zelf), en de tekst is van mij, voor mijn eigen zoontje Magnus en voor alle mini's en maxi's die van voorlezen houden :-)

    Veel plezier met de kleine Magnus. Wat een mooie naam trouwens ;-)

    Kim Crabeels

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Kim,
      Wat ontzettend leuk! Ik heb even gegoogled en de illustraties zijn inderdaad prachtig. We houden erg van voorlezen en met zo'n titel kan het verhaal al niet meer stuk. We houden de boekenwinkel in het dorp scherp in de gaten.

      Jij ook veel plezier met Finn, Lou en natuurlijk Magnus.

      Papabeer
      (Andress Kools)

      Verwijderen
  2. Magnus, met zo'n naam ben je voorbestemd voor grootse dingen. Een klein boekje is dan al een mooi begin... :)

    BeantwoordenVerwijderen