vrijdag 26 juli 2013

de toekomst

Birke weet al precies wat ze wil worden. Ridder. Net als Mike, van de televisie. Misschien toch maar niet, want paardrijden is veel leuker dan zwaardvechten (vindt zij). Als je twee bent, hoef je gelukkig nog niet te kiezen wat je de rest van je leven wilt doen.

Wat ze wel weet, is dat Magnus een baby is en dat baby's veel zorg nodig hebben. En zorgen, dat doet mamabeer. Birke wordt later ook een mamabeer. Ondertussen vindt Magnus alles goed, het liefst een beetje ruw.

En als Magnus naar bed is, zorgt Birke gewoon voor papabeer. Die kan dan lekker slapen onder een dekentje met Purk, Pop en de baby ernaast. Ze heeft zelfs een verhaaltje voorgelezen!

Buiten is het ook warm. Papabeer en Birke hebben allebei een zonnebril op en lezen een boekje in de tuin.

Voor Magnus is het buiten iets te warm. Die speelt liever binnen met zijn trainingsapparaat. Hij kan alles al vastpakken en omrollen is ook geen probleem.

Hij heeft zelfs al een stukje brood geproefd dat hij mamabeer zag eten. Nadat hij het in z'n mond had gehad, wist hij het zeker: Dit lust ik wel!

Die kleine Birke is ondertussen al zo handig dat ze zelf het zwembadje kan vullen. Nou nog leren om zelf haar badpak aan te doen...

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten