maandag 15 juli 2013

kermis in het dorp

Het is kermis in het dorp en zowel Birke en Magnus vinden het prachtig. Birke kan haar ogen niet geloven met al die dingen die knipperen en bewegen en Magnus ligt met ogen als schoteltjes te luisteren wat er om hem heen gebeurt.


Birke begrijpt dat de botsauto's nog een beetje te groot zijn. Ze gaan ook heel hard en soms botsen ze zomaar tegen de rand aan! Dat mag niet, he mama?

Magnus verzet ondertussen even zijn fopspeen. Niet zonder alles in de gaten te houden, natuurlijk.

Bij de draaimolen is het dolle pret en Birke wil eigenlijk wel overal op! Eerst een paardje.

Dan de raketauto.

Aan het einde van zo'n kermisbezoek valt ze al in slaap in mamabeers armen. De volgende dag komen mamoma en -opa en die willen ook naar de kermis. Gelukkig kan de Berenboel al op tijd vertrekken, zodat ze lekker veel kunnen doen. Zoals ballengooien met mamoma.

Er is ook een hele snelle achtbaan met allemaal verschillende auto's. Birke wil eerst in de grote gele, die lijkt op die van opa.

Maar ze wil ook in Goofy, want daar zit geen dakje op en dan kun je veel meer zien als je zo hard rondzoeft.

Dan vindt mamabeer ineens botsauto's waar Birke wel op kan zitten! Samen met mamabeer scheurt ze rond en mamabeer vindt het ook spannend.

Gisteren is Birke ook al in de ballonnenrit geweest. Maar omdat papabeer nog een kermismuntje in zijn zak had, kan ze vandaag nog een keer! Geen zorgen papoma, het hekje zit goed op slot!

En op de terugweg: de draaimolen! Daar kan de Berenboel niet zomaar aan voorbij gaan. Deze keer wil Birke in het vliegtuig.

En op de fiets.

En op de motor!

Voordat ze de kermis af gaan, eet de Berenboel nog even wat. Je krijgt er er niet alleen goede zin van, maar ook honger!

Birke lust wel een heel bord met poffertjes.

En dan naar bed. Want morgen is het ook nog kermis en er zitten nog muntjes in de tas...

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten