zondag 16 maart 2014

lentekolder

Het is al een hele week lekker warm buiten. Warm genoeg om veel buiten te spelen, dus de zandbak gaat weer open! Birke bakt lekkere zandtaartjes.


Magnus weet nog niet zo goed wat hij ervan moet vinden, al dat buitengedoe. Als hij buiten is, wil hij liever niet kruipen en blijft stilletjes zitten. Als hij weer binnen is, kan hij tegen de deur lekker gekke bekken trekken.

Op een zondag schijnt het zonnetje zo lekker, dat de Berenboel de fietsen pakt en het bos in gaat. Birke gaat achterop bij papabeer en Magnus mag voor het eerst zelf op een stoeltje zitten. Voor mamabeer is het ook de eerste keer met een stoeltje voorop haar fiets en ze vinden het allebei heel leuk.

Op weg naar huis fietst de Berenboel naar het zonnetje toe. Magnus wordt er lui van, maar Birke wil alleen maar harder fietsen. Telkens fietst papabeer voorbij mamabeer en dan blijft ie er weer achter.

De frisse lucht heeft iedereen goed gedaan en Magnus eet dan ook z'n hele bordje leeg. Het liefst doet ie dat zelf.

Onder de tafel ligt ook een tas van mamabeer. Daar zaten haar spulletjes van het werk in en daarbij is ook een appel. Magnus heeft altijd stukjes appel gekregen en vaak zonder schilletje, maar deze gaat er zo ook wel in!

De kleine boef pikt niet alleen appels. De volgende morgen wil Magnus koffie, net als papabeer en mamabeer. Als ie die niet krijgt, pakt ie de mok van mamabeer wel. Helaas, die is leeg. Maar met het lepeltje kun je er nog best een druppel uitvissen.

Net als Birke, vindt Magnus het leuk om te 'acrobaten'. Hij gooit zich naar achter en laat zich door mamabeer op de grond zetten.

Hij is nog niet zo goed in kusjes geven. Telkens als mamabeer Magnus een lief kusje op zijn wang wil geven, doet ie heel z'n mond open en... Hap!

Aan het einde van de dag, als het eten op is, iedereen gedoucht heeft en klaar is om naar bed te gaan, mogen ze samen nog even televisie kijken.


Welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten