zondag 18 november 2012

een volle week

Birke heeft weer een boel geleerd deze week. Ze kan vormen passen, puzzels maken, liedjes verzinnen, dansjes doen, blokken bouwen en grapjes uithalen. Ze kan ook al het ABC. Helemaal van A tot C...

Het leukst vindt Birke om dingen in elkaar te passen die eigenlijk niet bij elkaar horen. Zoals haar vinger in de navel van papabeer, of potloden in het rietje van haar beker.

Samen met mamabeer heeft Birke ook de geheimen van het papieren vliegtuigje ontdekt. Het is ook bijna magisch dat je een tekenpapiertje gewoon een beetje kunt vouwen om het door de kamer te laten vliegen!

Birke herkent al snel hoe het vliegtuigje door de kamer vliegt en gaat snel klaar staan om hem te vangen.

Op zaterdag kwamen ome en tante Friky. Ze wilden graag een kadootje geven aan Birke en daarom gingen ze met Birke en mamabeer in het dorp iets leuks kopen. Het is een leuke verrassing voor Birke, want ze krijgt het kadootje pas op haar verjaardag.
Birke zit niet zo graag meer in de wandelwagen, vooral als ze bijna thuis is. Daarom mocht ze de hele straat zelf lopen.

Ome Friky was al binnen voordat de dames er waren. Hij had alvast de wandelwagen gebracht en stond Birke al op te wachten toen die bij de deur kwam. Altijd vrolijk, die ome Friky!

Birke verzint zelf ook spelletjes. Vooral als papabeer of mamabeer binnenkomt. Dan doet ze net of ze slaapt en knijpt ze haar oogjes stijf dicht. Als papa- en mamabeer dan meespelen, laat Birke ze graag schrikken door keihard te roepen dat ze wakker is. WAKKER!!!

Muziek maken is best moeilijk, want Birke wil het graag goed doen. Af en toe oefent ze met haar mondharmonica. Dan zegt ze ook even dat het moeilijk is, alsof ze alvast waarschuwt dat het niet zo goed gaat. Ze moet dan hard blazen voor er geluid uit komt, maar dat gaat steeds beter.

Gisteren kwam Sinterklaas aan in Nederland. Dat betekent dat er ook Pieten zijn, die kadootjes brengen! Birke en mamabeer hebben alvast een mooie slinger gemaakt om ze te laten weten dat ze welkom zijn.

En toen was de papa van de tweeling jarig. Hij is nou net zo oud als papabeer en hij gaf een heel gezellig feestje. Er waren veel mensen en het Springkipje was er ook met haar papa, mama en haar broertje. Birke vond het leuk dat ze er was, want ze heeft altijd leuke spelletjes in haar hoofd, zoals zwaardvechten met ballonnen!

De tweeling had een heel mooi kado gemaakt voor hun papa. Een supergrote tekening, met heel veel kleuren en zelfs stickers erop. De papa was er heel trots op en gaat een mooi plekje zoeken om de tekening op te hangen. Misschien moeten ze er wel een extra grote koelkast voor kopen...

Over twee weken is Birke zelf jarig. Zou zij ook zo'n grote tekening krijgen of een heel ander kado?

Ze zal er niet wakker van liggen. Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten