zondag 4 november 2012

straf

Birke kan ineens vanalles! Ze kan bij de knopjes van de radio, ze kan de telefoon zelf pakken, ze kan deurtjes openmaken en nog veel meer. Sommige dingen mag ze niet van papa- en mamabeer. Dan krijgt ze een waarschuwing en mag ze het niet meer doen. Vaak doet ze het toch. Soms een beetje stiekem en soms heel brutaal. Als papabeer of mamabeer dat ziet, krijgt Birke straf. Ze moet dan één minuut in de hoek staan.
brutaaltje...
 Soms doet Birke iets wat niet mag, zonder dat ze het in de gaten heeft. Zoals de deur dichtduwen met haar vingers er nog tussen. Dan krijgt ze geen straf. Dan kan ze op haar vingers natellen (1, 2, 3, 4, 5 - yes!), dat ze dat niet meer moet doen.

Birke is ook een straffe eter. Vooral chocolade gaat erin als, tja, chocolade! Er is niets zo lekker als die zachte, plakkerige, zoete, bruine, gelukkigmakende toetjes en snoepjes. Het is bijna een wonder dat Birke al haar bestek nog heeft, want ze zou het zomaar same met het toetje opeten...

Papabeer moest deze week aan andere mensen vertellen dat zijn werk heel leuk is. Dat vonden die mensen zo leuk, dat hij Bossche Bollen mee kreeg. De echte, uit 's Hertogenbosch. Die lustte Birke ook wel ééntje.
hmmm, bossabowa
 Vandaag ging de Berenboel naar het huis van de Geitjes. Die vonden het heel gezellig dat Birke er was en Birke mocht met hun speelgoed spelen. Met het kleine Geitje maakte ze een tekening...

In haar eentje speelde ze met de kleine razende beestjes...

En samen met het oudste Geitje maakte ze een hele moeilijke puzzel.

Het leek erop dat het lekker weer zou zijn, maar toch ging het regenen en er waaide een straffe wind. 's Middags was het al donker, maar Birke wilde niet slapen. Ze had al een klein slaapje gedaan in de auto, op de terugweg van de Geitjes. Daarom speelde mamabeer met Birke, want papabeer ging uiensoep maken. Met heeeel veel uien erin!

Na zo'n maaltijd ging Birke zonder problemen slapen. Papabeer en mamabeer waren er ook moe van. Tijd om naar bed te gaan!

Welterusten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten