zondag 7 april 2013

de tweede maand

Magnus is nog te jong om zelf te lopen, maar hij zag er tevreden uit toen de Berenboel het bos in ging. Birke vond het heerlijk om met mamabeer de heuvels op en af te rennen terwijl Magnus heerlijk lag te slapen.

Echt goed weer is het nog niet geweest, dus overal in het bos liggen plassen. Daar mag je natuurlijk niet doorheen lopen, of wel soms? Tuurlijk wel! Met laarsjes kan dat best.

Langs het pad lag een grote omgevallen boom. Birke wilde daar wel opklimmen, maar dan moest papabeer een beetje helpen.

Als je dan eenmaal boven bent, kun je altijd vooruitkijken naar nóg hogere plekken.

Thuis voelde Birke zich nog steeds acrobatisch. Lekker stunten op de kruk en hop! Voetjes van de vloer.

Papopa en oma zijn nog op visite geweest en kleine Magnus kon bij papoma heerlijk slapen.


Het is een vrolijke jongen, die Magnus. Hij kan al leuk lachen naar papabeer en mamabeer.

 Vooral als papabeer hem verschoont, dan hebben ze samen altijd lol.

Oeps! Hij heeft vast honger...

Papabeer gebruikt de melk van mamabeer in een flesje, zodat hij Magnus ook een keer kan voeden. Ze vinden het allebei heerlijk. Het voeden dan, want de melk is alleen voor Magnus.

Birke is ondertussen een beetje eigenwijs en vindt niet alles zomaar goed. Foto's maken wil ze dan ook alleen maar met een zelfgekozen gezicht...

En dan is het Pasen! Het feest van opnieuw beginnen. Eigenlijk is het lente en hoort het lekker warm te zijn, maar Birke zoekt in de tuin naar paaseieren in haar winterjas. Dat maakt niet uit, want dan smelten de eieren niet zo snel.

Die paashaas had ze ook niet echt goed verstopt...


Met een boterham en een chocolade-eitje in haar buik heeft Birke een lekker middagdutje gedaan. Ineens liggen er binnen ook eieren!

eeeeiiiiitje!
Paaseitjes moeten nog wel versierd worden. Dus Birke krijgt staartjes, een kliederschort (jeeeee, kliederschoooooooooort!!!), verf en kwastjes om de eieren mooi te maken.

Heel mooi van dichtbij...

Voor Birke geldt: hoe meer, hoe beter. En daarom is dit ei het beste geschilderd.

Birke is al heel lang gevoelig voor eitjes. Daar krijgt ze kriebels van op haar handen en in haar gezicht. Toch wil ze graag eitjes eten, want papabeer vindt ze ook heel lekker. Ze mag daarom haar eigen eitje maken. Eerst zelf een boterham smeren, dan de eitjes klutsen...

Ondertussen heeft papabeer de pan al warm gemaakt, met boter erin. Birke mag ze zelf roeren!

De eitjes waren heel lekker en Birke heeft maar een beetje kriebels gehad. Volgende week proberen we het nog een keertje.

De meeste mensen vinden dat Magnus niet zo veel op zijn grote zus lijkt. Toch is de overeenkomst duidelijk te zien. Ze hebben allebei vaak een snotje in hun neus op foto's!

Tot volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten