zondag 14 april 2013

échte lente

De lente komt dit jaar maar moeilijk op gang. Birke vindt het helemaal niet erg, want ze heeft van mamoma een paraplu gekregen! Zo trots als een pauw loopt ze ermee door het dorp. Ook als het niet regent.

Als het regent, kun je maar het beste klusjes doen waarvoor je niet buiten hoeft te zijn. Papabeer heeft een plekje opgeruimd in de schuur waar Birke kan klussen. Met wat plankjes en spijkertjes heeft ze zó een vogelhuisje in elkaar gezet!

Iedere morgen rond zeven uur is Birke wakker. Dat is vlak nadat mamabeer weer in slaap is gevallen na het voeden van Magnus. Als papabeer thuis is, mag Birke 's morgens altijd even televisie kijken. Het liefst ziet ze engelse kinderprogramma's op CBBC. Niet alleen herkent ze de liedjes en karakters, ze legt het ook enthousiast uit aan Pop, die het verhaal verwonderd aanhoort.

Soms wil Birke geen broek aan. "Blote benen lopen!", roept ze dan. 't Is dat haar stoel te laag is, anders zou ze net als papabeer haar voeten op tafel leggen. Maarja, dan kun je ook niet bij je beker sap of bij je lekkere appelschijfjes.

Eindelijk. Eindelijk is het lente. De kalender wist het al, maar nou voelen we het ook: het is lenteweer! 's Middags gaat de Berenboel op de fiets het dorp in. Mamabeer op de grote groene beach-cruiser en papabeer op de bakfiets. Magnus mag bij mamabeer in de draagzak en Birke mag voorin de bak zitten. Bij de speeltuin mag ze eruit, want er is een schommel! En als er iets leukers is.... dan weet ze het nog niet.

Magnus heeft regelmatig last van krampjes en kan dan niet inslapen. Niets werkt dan beter dan mamabeer die hem in de draagzak neemt. Daar genieten ze allebei van.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten