zondag 21 april 2013

een speeltuin

Het weer is helemaal goed: lekker veel zon en weinig regen. Omdat het in de tuin niet zo hard waait, kun je daar best spelen zonder jas. Birke vindt het hartstikke leuk om bellen te blazen en Magnus vindt het leuk om te zien hoe ze dat doet.

Birke kan de bellen zelfs blazen, vangen en opnieuw blazen!

Als je zelf kunt bellenblazen, kun je ook zelf je tanden poetsen. Alle tandjes worden gepoetst. Eerst aan de ene kant, dan aan de andere kant, boven en onder. Nou die neus nog poetsen...

Birke is afgelopen weekend uit logeren geweest bij papoma en -opa. Daar is het altijd gezellig en dan mag ze allemaal leuke dingen doen. Het was ineens een stuk stiller in het huis van de Berenboel. Papoma had alvast leuke dekjes gemaakt voor Birkes krukjes. Toen ze terugkwam, vond ze de paddestoelen die papoma gemaakt had héél mooi!

Vandaag heeft de Berenboel een speeltuin-rondje gewandeld. In de buurt zijn allemaal verschillende speeltuinen, met verschillende schommels en glijbanen. Birke is al geweest op deze schommel en nu duwt ze mamabeer.

Ze duwt harder en harder. En mamabeer schommelt hoger en hoger... Boing! Daar gaat Birke, keihard onderuit gebumpt door de billen van mamabeer. Ze komt niet meer bij van het lachen en probeert het meteen nog een keer. En nog een keer. En nog een keer... Terwijl Birke de grootste lol heeft, ligt Magnus lekker te slapen in een zacht briesje.

Op naar de volgende speeltuin. Daar hebben ze een kabelbaan! Dat is een soort van superschommel met een toren waar je op moet klimmen om op de schommel te stappen. Je glijdt dan met je schommel helemaal naar een andere toren, over een strak gespannen lijn. Papabeer vertrouwt nog niet dat Birke het alleen kan en hij houdt ze een beetje vast. Eigenlijk wil ze niet vastgehouden worden, maar halverwege vindt ze het toch wel fijn.

Zo, ook weer gedaan.

En dan, de vogelnest-schommel. Daar kun je helemaal in gaan liggen en papabeer kan hem heel hoog duwen. Birke hangt helemaal ondersteboven in de schommel!

Samen met mamabeer is het leuk, maar mamabeer vindt het wel een beetje spannend. Gelukkig houdt papabeer goed in de gaten dat ze er niet uit vallen.

Kleine Magnus ligt nog steeds lekker te slapen en Birke plukt onderweg bloemetjes.

Thuis blijkt dat Magnus een flinke poep heeft gedaan. Birke wil graag helpen met verschonen, maar vindt het eigenlijk leuker om over z'n buikje te aaien en aan z'n naveltje te kriebelen. Magnus geniet van al die aandacht!

Birke houdt heel veel van haar kleine broertje en zou hem het liefst de hele dag vasthouden, net zoals mamabeer doet. Daar moet ze nog een beetje voor groeien, maar kusjes geven kan ze al wel.

Ook papabeer geeft graag kusjes. Die zijn niet zo lekker zacht als die van Birke, want zijn baard prikt een beetje.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten