zaterdag 18 mei 2013

een hulpje

Birke snapt precies dat er veel moet gebeuren in huis, zeker met een broertje erbij. Iedere week komt mamoma helpen en Birke draagt dan ook haar steentje bij. Ze helpt bijvoorbeeld met stofzuigen en poetsen, maar ze ruimt ook haar eigen speelgoed op. Ze kan zelfs meehelpen om Magnus de fles te geven!

Mamabeer geeft nog borstvoeding, maar Magnus moet ook leren om uit de fles te drinken. Als mamabeer dan even niet kan, weet ze toch zeker dat hij kan drinken!

Met de lente en het lekkere weer gaan de vogeltjes in de straat hun nestjes bouwen. Dat doen ze dan in de bomen langs de auto van mamabeer en ze poepen niet ín hun nest maar ernaast. Op de auto van mamabeer dus. Die moest gewassen worden, want binnenkort wordt de 'Blauwe Donder' verkocht! Ook hier kan Birke heel goed meehelpen.

Hier is het nog een beetje vies, mamabeer. Even poetsen.

Met hetzelfde oog voor kleine dingen, vindt ze in de keuken een heel klein spinnetje. Birke weet dat spinnetjes helpen om vliegjes te vangen, dus ze laat de spin rustig z'n gangetje gaan. Pas als de spin plotseling heel snel begint te lopen, springt ze gillend overeind! Ze doet heel geschrokken, maar moet ook hard lachen.

Magnus weet nog niet zo goed wat hij nou moet vinden van die fotograferende papabeer...

Zelfs als hij lekker zit te spelen met papabeer, merkt hij het meteen als mamabeer de camera in de aanslag neemt.

Dat Birke helemaal beter is, merk je wel aan haar eetlust. Iedere dag gaan er minstens vijf boterhammen in en van avondeten krijgt ze ook geen genoeg... Het gaat er met opscheplepels in!

Als je dan als toetje nog een ijsje krijgt, is het eigenlijk gewoon feest!

En met een ijsje in haar buikje en een nieuwe jurk aan, laat ze nog even goed zien dat zij het helemaal niet erg vindt om op de foto te gaan.

Misschien heeft het geholpen, want Magnus wil ineens ook wel lachend op de foto.

Magnus kan ook al doorslapen 's nachts. Dat is goed voor de sfeer in het huis van de Berenboel! Als het zonnetje zich nou vaker laat zien, wordt de sfeer buitenshuis ook vast beter. Lekker naar het bos of de speeltuin... Daar gaat de Berenboel een nachtje over slapen. Dat helpt.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten