zondag 5 mei 2013

lekker meedoen

Magnus slaapt nog net zo vaak, maar het liefst iets korter. Het is ook niet gek dat hij er bij wil zijn, dat is hartstikke gezellig! Daarom gaat hij in het lekkere weer mee de tuin in. Daar ligt hij dan op zijn kussen te genieten van alles wat om hem heen gebeurt.

Nog wel onder een dekentje, want het is nog geen weer voor blote voetjes.

Birke kan steeds beter zelf spelen, maar ze wil ook met de grote mensen meedoen. Bijvoorbeeld als mamabeer in de keuken het eten maakt.

Ze mag meehelpen aardappels schillen. Met haar eigen mes krijgt ze misschien het schilletje er niet af, maar toch kan ze heel gecontroleerd een aardappel slachten.

Het is steeds vaker warm genoeg om zonder jas naar buiten te gaan. Birkes lievelingsding is nu de bellenblaas. Ze laat aan mamoma zien dat ze al heel goed kan bellenblazen.

Mamoma mag het ook eens proberen, maar pas als Birke het heeft voorgedaan.

Birke gaat alweer een tijdje naar de peuterspeelzaal. Daar leert ze nieuwe kinderen kennen, ze leert samen spelen en delen én ze maken af en toe een uitstapje. Deze week gingen ze naar de boerderij.
Birke is al vaker op een boerderij geweest en er is zelfs een koe naar haar vernoemd! Maar dit zijn weer andere koeien, dus moest ze weer even wennen. Misschien moet de koe even aan je hand ruiken...

Huuuu, nee, toch niet!

Bij het kalfje durft ze wel dichterbij te komen. Het kalfje is namelijk niet zo dapper als Birke.

De boerenjongen laat Birke de binnenkant van de trekker zien en ze mag ook even sturen! Dat is in de auto van papabeer al leuk, maar in een echte grote boeretrekker al helemaal!

 Thuis gaat ze nog even door met landbouw en geeft de plantjes water met haar eigen gietertje.

Die avond blijkt dat het bewateren niet nodig was. Het gaat heel hard regenen. Zelfs de koolmees kijkt er chagrijnig van.

En dan, dan is Birke ziek. Al de hele week voelt ze zich niet zo lekker en kan ze haar eten niet goed binnenhouden. Volgens de dokter is het een virus en gaat het vanzelf voorbij, maar dat kan wel twee weken duren.

 Als je ziek bent, moet je gewoon veel thee drinken. Vocht, dat is goed voor je.

Buiten hoort de Berenboel soms rare geluiden in de lucht. Is het een vogel? Is het een vliegtuig? Nee, het is een helicopter! Birke vindt het spannend, zo'n politiehelicopter. Ze doet meteen haar politiepak aan (haar laarzen en papabeers pet) om te gaan kijken en zwaaien.

Dan is er visite voor Koninginnedag. Eigenlijk is het geen Koninginnedag, omdat de Koningin ermee stopt en we een nieuwe Koning hebben. De hele dag is er van alles op televisie over de nieuwe Koning en zijn Koningin. Om het feest een beetje mee te vieren, komt het kippenhok op visite en met z'n allen maken ze koekjes.

Je mag tussendoor best een beetje van het deeg snoepen...

Behalve koekjes heeft mamabeer voor allemaal oranje dingen gezorgd. Omdat oranje de kleur van de Koning is.

 Magnus eet nog geen oranje dingen. Die krijgt alleen melk van mamabeer. Maar dat is genoeg en daar wordt ie groot en sterk van. Groot en sterk genoeg om zelf z'n hoofd omhoog te houden en flink rond te kijken waar iedereen naar toe beweegt. Zoals papabeer, die met dat zwarte ding op hem mikt...

Tot de volgende keer! Welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten