donderdag 27 december 2012

een boefje

Voor Birke heeft papabeer een houten trein van zolder gehaald. Daar heeft hij vroeger zelf mee gespeeld en nu vindt Birke het hartstikke leuk om de kamer door te rijden.

Je kunt er ook vanalles mee ophalen, zoals mandarijntjes. Een broek heb je daarvoor niet nodig. Die zou alleen maar in de weg zitten. Birke loopt graag met blote voeten, dus als je door je broek je tenen niet meer kunt zien, moet die uit!

Tijd: 12:50 - Plaats delict: Keuken - Getuige: Birke - Slachtoffer: Pop.
Volgens de getuige is pop gewoon gevallen, maar papabeer hoorde toch echt een hele harde klap, alsof er iets tegen de grond gegooid werd.

Na intense ondervraging van Birke en een beetje extra fotobewerking van papabeer, lijkt het erop dat Birke de schuldige is.

Die kleine snotneus speelt het spelletje goed mee en al snel kan de Berenboel erom lachen. Toch doet Birke af en toe stoute dingen en zegt ze ook zelf dat ze in de hoek wil staan. Euh, ok dan. Voor, eh, straf...

Dan komt tante Zing langs met een heel leuk kadootje! Het is de poes die Birke kent van papoma's computer. Die praat je na met een grappig stemmetje en hij vindt het fijn als je over zijn buik aait.

Papabeer en Birke stoeien wel eens. Dan rollen ze over de vloer of de bank en ze vallen en tillen elkaar weer op. Papopa, de papa van papabeer deed dat vroeger ook met papabeer. Dus die liet even aan Birke zien hoe je kunt winnen, want je hebt altijd baas boven baas...

Na zo'n stoeipartij slaapt iedereen vanavond heerlijk.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten