woensdag 26 december 2012

Kerstmis 2012

En plotseling is het Kerstmis! Er staat een boom en overal hangen lichtjes, die Birke zelf aan en uit kan zetten. Er ligt geen sneeuw meer, maar toch heeft Birke een muts op. Een speciale kerstmuts met sterren, die ze gekregen heeft van de meneer van de winkel. Hij vond Birke zo lief dat hij haar een kadootje wilde geven. Dankjewel, meneer!

De muts ging niet lang mee. Birke wil ineens vanalles en dan kun je niet te lang bezig blijven met één ding. Gelukkig liggen er puzzels en boekjes op het bankje, zodat ze kan klimmen, lezen en puzzelen. Soms wel twee puzzels tegelijk.

Als Birke wakker wordt van haar slaapje, zit het hele huis vol met visite! Allemaal mensen die eten hebben meegenomen en gezellig komen dineren. Birke schrikt even, maar is al snel gewend als ze bij mamopa op schoot zit. Die chocolaatjes zijn ook heel lekker, trouwens.

Het voorgerecht wordt gemaakt door de Musjes. Alles is al klaar, het hoeft alleen nog maar de oven in.

Papabeer is nog maar net op tijd bij de tafel om een foto te maken. Het smaakt zo lekker dat bijna alles op is!

Mamabeer heeft de tafel extra netjes opgemaakt voor het diner. Iedereen zit nog gezellig bij elkaar in de knusse hoek bij de bank, tot het eten op tafel wordt gezet.

En toen was Kerst weer afgelopen! Iedereen heeft lekker gegeten, Birke is laat opgebleven en het was hartstikke gezellig. De volgende dag is er nog wel wat eten over, maar Birke heeft net zo lief een boterham met stroop.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten