zondag 16 december 2012

van Sinterklaas tot kerstboom

De Berenboel is een beetje ziek geweest. Allemaal kwamen ze aan de beurt en ondertussen ging wel alles gewoon door. Daarom is de blog een paar weken niet bijgehouden. Gelukkig zijn er nog foto's gemaakt, dus hieronder is de nieuwe Blog!

Het was koud, het was nat, maar er was sneeuw! Sneeuw is de leukste neerslag van allemaal, want je kunt er mee spelen. Birke ging eerst eens in de tuin kijken naar het fenomeen.


Papopa is ondertussen druk bezig om een nieuwe slaapkamer voor de kleine spruit te bouwen en voor Birke had hij een sneeuwbal gemaakt. Sneeuwballen zijn niet voor binnen, dus ging papopa weer naar buiten.

Terwijl Birke stond te kijken, gooide papopa ineens de sneeuwbal tegen het raam van de deur!

pats!
 Birke heeft een nieuw spelletje. Het is 'Bang en Boos'. Dan roept ze bijvoorbeeld dat je bang moet kijken, of boos, of huilen, of lachen... Zelf doet ze haar best om het voor te doen.
bang...

boos...

ik weet het niet...
 Papopa is ook alweer jarig geweest en Birke maakte een hele mooie knutseltekening voor hem.

Papopa vond de tekening heel mooi en voor Birke had hij nóg een kadootje toen hij de volgende week weer kwam werken: een stofzuiger! Birke is er heel blij mee en heeft alle hoeken van de kamer al gehad. Jammer dat ie niet echt zuigt...

De baby in de buik van mamabeer is een druk baasje. Hij spartelt en trappelt of het een lieve lust is. Soms beweegt mamabeers buik helemaal en Birke wilde wel een keertje voelen.


Birke voelde de baby ook bewegen. Dit was haar antwoord op de vraag hoe de baby dan doet:

Nog één keertje voelen.

Als grote zus krijg je natuurlijk ook extra verantwoordelijkheid. Je moet ook een beetje voor je kleine broertje kunnen zorgen. Daarom heeft Birke een lieve pop die ze zorgzaam kleertjes aan kan doen.


Vandaag werd de kerstboom opgezet. Dat was een  klusje waar Birke wel bij wilde helpen. Samen met papabeer zette ze alle takjes van de boom goed.


Dat ziet er al goed uit!

Welterusten weer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten