vrijdag 7 september 2012

een guit

Birke is een guitig meiske. Guitig betekent: 'als een guit' en guit is dan weer een ouderwets woord voor grappenmaker. Birke houdt wel van een grapje op z'n tijd en dan vooral als papabeer of mamabeer er iets voor moeten doen. Haar favoriete grapje is nu dat ze gepoept heeft, terwijl dat niet zo is. Ondertussen kennen papa- en mamabeer het wel, want meestal kijkt ze dan zo:

De oven van de Berenboel deed het niet zo goed en moest gerepareerd worden. Gelukkig was er nog garantie op en in een kwartiertje was het gefikst. Dankjewel, repareermeneer!

Na alle grapjes lustte Birke wel iets lekkers. Ze ging dan ook lekker gemakkelijk zitten in haar eigen luie stoel, met een bordje druifjes.

Toen was het tijd voor een dutje, maar een echte grappenmaker zoals Birke heeft helemaal geen tijd om op bed te liggen! Ze was al snel weer wakker en druk aan het kletsen met Pop en Rups. Eenmaal beneden bleek ze toch nog een beetje moe te zijn en papabeer maakte een lekker bedje in de tuin voor haar. Rups mocht ook uit bed en zo heeft Birke toch een beetje slaap ingehaald.

Koek? Koek. Koek is misschien wel Birke's favoriete tussendoortje. Vooral met chocolade, want die kun je eraf likken...

En als het dan aan je vingers zit, kun je het net zo makkelijk afsmeren aan je kleren.

Wie weet wat ze morgen weer gaat doen? Ze mag er een nachtje over slapen.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten