zaterdag 29 september 2012

rock en roll

Dat Birke tegenwoordig steeds meer interesse krijgt voor muziek, is duidelijk. Al bij het ontbijt slaat ze op haar trommel met de radio mee. Er zijn allemaal liedjes op uit papabeers jeugd, dus hij voelt zich wat vrijer dan normaal. Daarom mag Birke in haar zeteltje ontbijten.

Van die harde rock-muziek wordt Birke avontuurlijk en een beetje ondeugend. Ze klimt overal op, zelfs op haar boerderijtje! Als ze maar niet gaat stage-diven...

Door al die muziek wil ze hard! Omdat dat niet kan, gaat ze achter de kruimeldief aan, die wind in haar gezicht blaast.

En dan... dan wil ze ineens op het potje. Ze zegt dat ze moet poepen, dus papabeer doet de luier uit en zet Birke op het potje. Speeltafel erbij, want papabeer speelt ook altijd spelletjes op de wc. Maar nee, geen poep. Wel een achtervolging in blote kont, want ze vindt het veel te leuk om zonder broek rond te lopen!

Dan vindt ze haar auto, die papabeer in de tent heeft geparkeerd. Als een soort slak neemt ze zo haar eigen huisje mee.

Dan is het weer tijd om te rocken! Beetje Metallica...

Beetje AC/DC...

De volgende dag is boodschappendag en het leukste van boodschappen doen, is mamabeers portemonnee uit de tas vissen en leeghalen!

Birke weet heel goed hoe het allemaal moet, dus voert ze papabeer de boontjes die ze 'over' heeft...

Birke kan ook steeds mooiere tekeningen maken, waaraan ze de volgende dag zelf nog kan zien wat het is! Kijk maar eens naar de vlinder die ze heeft nagetekend van papabeer. Op de linkse tekening heeft ze geholpen met inkleuren, want papabeer moest de tekening eerst maken. De rechter tekening heeft ze helemaal zelf gemaakt! Knap he...

Dat was weer genoeg om over te dromen... Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten