zondag 7 oktober 2012

een leuk weekend

Op zaterdag kwamen mamoma en papopa en -oma, want het was open dag op Casa Viva. Papopa had een fiets meegenomen voor Birke, waar ze al het hele weekend vrolijk op gaat zitten. Eerst vond ze het maar een beetje raar, misschien trekt ze daarom zo'n gek gezicht...

De hoofdjuf van Casa Viva en Birke vinden elkaar lief. Birke wil graag alle aandacht, maar dat kan natuurlijk niet altijd. Met de open dag mocht ze lekker even op schoot.

In de middag was er een feestje, omdat Casa Viva al vijf jaar bestaat. De Drakenboel was er ook met hun kleine draakje. Met haar felblauwe oogjes keek ze nieuwsgierig boven de warme deken uit...

Overal waren kinderen aan het spelen en het werd een beetje veel voor het kleine draakje. Birke zat erbij als een kinderdagverblijf-veteraan en snoepte rustig door van haar chipsjes.

Jammie!
 Er was ook een mevrouw die foto's maakte van de kinderen met hun ouders. Ze had allemaal leuke dingen meegenomen die je dan op, aan of om mocht doen voor de foto. Birke vond de mevrouw maar een beetje gek. Ze dacht vast:"Waarom maakt ze niet gewoon een foto, net als papabeer?"

Birke heeft daarna nog lekker in de speeltuin gespeeld en was kleddernat van de trampoline en de glijbaan. Thuis kreeg ze meteen een droog pak aan en na het eten viel ze heerlijk in slaap.

Als Birke wakker wordt, heeft ze altijd wel iets te vertellen tegen haar knuffellapje of de pop die bij haar slaapt. Soms gaat het over de dingen die ze de dag vantevoren deed, maar meestal over de dingen die ze niet mag, zoals klimmen op de tafel, klimmen uit de stoel, aan spulletjes komen die alleen van papabeer en mamabeer zijn. Soms gaat het ook over de baby in mamabeers buik en doet ze net alsof ze ook een baby in haar buikje heeft. Als je je geluid een beetje harder zet, kun je misschien wel horen waarover ze het hier heeft.
Als ze roept, dan gaat papa- of mamabeer wel kijken. Nu was er niets aan de hand, ze kreeg haar pop alleen niet terug in haar washandje/slaapzak. Dan is het tijd om op te staan.

De duinen zijn een mooie plek om te genieten van het heerlijke weer van zondag. De Berenboel wandelde eerst een stukje door de bossen en toen... was er een ENORME zandbak! Birke deed al snel haar laarsjes uit en ging er op haar sokken vandoor.

Met vallen en opstaan ging ze steeds verder bij papabeer en mamabeer vandaan. Gelukkig loopt ze niet zomaar weg, want je kunt er heel ver kijken.

Papabeer ging toech maar eens achter haar aan, toen ze niet uit zichzelf terugkwam. Birke laat zich graag opjagen en samen hadden ze dan ook dikke pret.

Samen met mamabeer speelde ze nog met het zand, terwijl ze lekker in het zonnetje zaten.

Je wordt best moe van het stappen door dat losse zand en met een vol buikje viel Birke ook snel in slaap. Gelukkig, dan kunnen papabeer en mamabeer nog even babynamen verzinnen voor de kleine spruit.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten