zaterdag 27 oktober 2012

een ontdekkertje

Birke heeft deze week keiveel ontdekt. Bijvoorbeeld dat je papabeer en mamabeer af en toe voor de gek kunt houden, want dat vinden ze leuk. Maar ook dat je niet stout moet zijn, want dan krijg je straf. Birke weet heel goed dat ze niet aan de knopjes van de radio mag zitten. Als ze dat toch doet, krijgt ze straf. Ze moet dan een minuut in de hoek staan. Misschien heeft het al geholpen, want toen haar favoriete liedje (Gangnam Style) op de radio kwam, heeft ze geen knopje aangeraakt. In plaats daarvan kwam ze aan papabeer vragen of hij de radio harder wilde zetten.

In de hoek staan vindt ze helemaal niet erg, maar misschien schrijft ze liever strafregeltjes. Ze weet al precies hoe je een pen vast moet houden en ze kan al net als mamabeer formulieren invullen. Nou Birke, volgend jaar mag jij de belasting invullen!

Soms vindt ze ineens speelgoed dat verstopt was achter ander speelgoed. Daar kan ze dan weer fijn mee spelen, zoals deze speelkubus. Rondom zitten allemaal dingen die ze kan draaien en schuiven.

De klok is nou haar lievelingsding op de kubus. Van papabeer heeft ze geleerd dat ze niet kwaad moet worden als de wijzers niet bewegen. De wijzers zitten namelijk best stroef, dus heeft ze geleerd dat dat "moeilijk" is. En als het moeilijk is, is het voor mamabeer of papabeer.

Onder de kubus lag ook een mondharmonica. Dat woord is ook moeilijk, net als het oefenen. Daarom blaast ze heel hard, terwijl ze de harmonica snel heen en weer beweegt.

Het zitje waar de pop in kan, heeft alle hoeken van de kamer al gehad. Birke sleept het overal naartoe, maar pop blijft meestal achter. Als pop dan niet ligt te slapen, mag ze in de stoel zitten.

Vandaag is de Berenboel naar een oude stad geweest. Overal liepen mensen en je kon er vanalles kopen, behalve een leuke jas voor Birke. Birke zag wel meteen de klok op de toren!

Thuis speelde ze met de ballonnen. Er zijn een grote en een kleine ballon. Het liefst gooit Birke ze in de lucht terwijl ze snel loopt. Dan zoekt ze ze daarna weer op.

Het allerleukste is, als je een ballon omhoog gooit die precies op je hoofd landt. Da's pas lachen!

Wat een pret, maar nu naar bed.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten