zondag 21 oktober 2012

natuur

Birke is dol op natuur. Niet alleen buiten, maar ook op televisie vindt ze de natuur heel mooi. Ze kijkt daarom graag met papabeer naar programa's over dieren.

Vandaag ging de Berenboel het bos in. Om paddestoelen te zoeken. Er staan een heleboel paddestoelen in de tuin, maar niet die mooie rode met witte stippen. Om goed te kunnen kijken, klommen mamabeer en Birke in een uitkijkboom. Halverwege durfde mamabeer eigenlijk niet meer, maar ze hadden al wel gezien waar we moesten zoeken.

In het bos waren heel veel paddestoelen en ze groeiden overal! Zelfs op de bomen.

Omdat de Berenboel zo goed zocht, vonden ze ook kleine paars-blauwe paddestoeltjes.

Hoe goed ze ook zochten, ze konden maar geen rode paddestoelen met witte stippen vinden... Wel een klein kevertje, waar Birke een klein beetje bang voor was.

Papabeer was heel boos geworden op de computer, omdat die het kaartje van de camera niet meer wilde lezen. Maar een ander kaartje had geen problemen, dus werd papabeer boos op het kaartje. Hij heeft meteen een nieuwe gekocht, waar nog meer foto's op kunnen.

Volgende week gaan mamopa en -oma naar Kangoeroeland, voor de verjaardag van de kleine Kangoeroe. Daarom ging de Berenboel nog even op visite. Om gezellig te eten en om de groetjes mee te geven.

Birke vond het heel leuk en ze kreeg een grote beker appelsap. Daarmee proostte ze met mamoma:"Proost!"

De tomatensoep vond ze niet zo lekker, want er zaten heel veel stukjes in. De appelsap smaakte in ieder geval heel goed.

Na de soep was het tijd voor het hoofdgerecht: spareribs! Ook frietjes met appelmoes, want je moet er natuurlijk groenten bij eten...

Na zo'n gezellige middag is het weer tijd om naar huis te gaan. Na een verhaaltje van mamabeer valt Birke zorgeloos in slaap...

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten