vrijdag 9 maart 2012

een eigenwijze dag

Ondertussen kun je allang raden dat Birke een eigenwijs meisje is. Vandaag liet ze dat nog eens goed blijken. Vanochtend speelde ze fijn op het kleed, met het vormenhuisje. In dat huisje wonen poppetjes, die met hun voetjes vastzitten op blokken. Die blokken passen precies door het raam en de schoorsteen met dezelfde kleur als de poppetjes. Birke weet dat wel, maar heeft iets anders uitgevonden.

Birke vindt het namelijk niet leuk als ze telkens de deurtjes open moet doen en de poppetjes uit het huisje halen om ze nog een keer door de schoorsteen te laten vallen. Veels te veel moeite. Dus heeft ze ze er maar zo ingezet:
 Met de voetjes naar boven toe in de verkeerde schoorsteentjes! Dan vallen ze er niet in en kan ze de poppetjes gemakkelijk pakken wanneer ze maar wil...

Zo'n slimmerik krijgt natuurlijk snel honger, dus na haar boterham met ham krijgt ze een ook een boterham met vlokken (vindt papabeer ook heel lekker).

Misschien heeft papabeer wel teveel vlokken op Birke's brood gedaan, want halverwege wordt ze al een beetje moe. Als de boterham op is, zijn er nog steeds vlokken die aan haar hand plakken.
hé, mijn hand!

Zo, hand schoongelikt...

...nou alleen nog even m'n gezicht afvegen
 Na het eten een slaapje en dan weer spelen. Birke heeft energie voor tien! Ze schuift op haar billen het hele huis door, eet stiekem Tinus z'n brokjes op en pikt zelfs papabeer z'n schoenen.
die ziet er toch wel heel eigenwijs uit
 Na het avondeten en het spelen, brengt mamabeer Birke naar bed. Tijdens het verschonen laat ze nog even zien hoe lenig ze wel niet is.

Het gaat Birke er niet alleen om dat mamabeer en papabeer haar bewonderen, ze ziet zichzelf ook graag in de spiegel.

Welterusten spiegelbeeld, slaap lekker iedereen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten