zondag 25 maart 2012

kriebelweekend

De Berenboel heeft kriebels. Lentekriebels! Mamabeer is lekker bezig geweest in de tuin en papabeer heeft gewerkt. Birke heeft meegeholpen met mamabeer en probeert alle woordjes na te zeggen.
Birke heeft eigenlijk minder kriebels dan eerst. Geen kriebels meer van tomaten, geen kriebels van rauwe peer, alleen maar kletskriebels.
Zaterdagochtend ging de Berenboel naar een fotograaf die mamabeer kent van haar werk. Hij wilde graag mooie foto's maken, dus daar had 'ie Birke voor nodig! Natuurlijk mochten mamabeer en papabeer ook op de foto, maar Birke stal de show.

Na al dat modellenwerk viel de kleine meid zomaar in slaap achter in de auto. Thuis kon ze meteen naar bed voor haar schoonheidsslaapje.

 Dat schoonheidsslaapje kwam eigenlijk te vroeg, want bij het avondeten was er tomatensoep... Die vond Birke zo lekker, dat ze het bord tegen haar mond hield om het laatste restje binnen te krijgen. Er zat ook nog wat soep aan de andere kant van het bord, waar ze geen rekening mee had gehouden.

Op zondag moest papabeer weer werken met chemische proefjes voor kinderen. De kinderen mengden allerlei chemische stoffen, die daardoor de hele tijd van kleur veranderden! Omdat het zo'n lekker weer was, hebben ze alle experimenten buiten in het zonnetje gedaan.

Na het werken van papabeer ging de Berenboel op bezoek bij mamoma en mamopa. Die waren pas terug uit Kangoeroeland en de Berenboel wilde ze graag mee uit eten nemen. In het dorp van mamoma en -opa zit een restaurant waar allemaal vriendelijke mensen werken. Daar kun je lekker eten, dus daar gingen ze naartoe.
Frietjes? Frikandel? Broccoli!
 Birke kreeg ook een heel mooi boek uit Kangoeroeland. Over een konijntje dat graag knuffelt. Dat konijntje zit in een boekje en Birke vond het meteen leukl
Uit zo'n boekje kan mamabeer vast heel mooi voorlezen. Dus snel naar bed en lekker slapen.

Welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten