zaterdag 9 juni 2012

een spelletje

Birke is dol op spelletjes. Vannacht heeft ze uitgevonden dat er twee lampjes in haar slaapruimte zitten. Met knopjes. En die knopjes hebben drie standen: voor aan, uit, achter aan. Dus het spelletje gaat ongeveer zo: linksvoor aan, uit, linksachter aan, rechtsachter aan, uit, rechtsvoor aan, uit, links uit en opnieuw in willekeurige volgorde. Papabeer en mamabeer snappen de regels van het spelletje nog niet, maar Birke speelt het met groot plezier in haar eentje. Voor papabeer en mamabeer was het jammer dat Birke het al om half vijf 's ochtends speelde...
Ondanks alle activiteiten was Birke vandaag hartstikke actief. Dat was maar goed ook, want de Berenboel ging met de fiets op bezoek bij papopa en -oma. Papoma heeft een schommel gekocht voor Birke en papopa heeft hem opgehangen.

woehoeeeeeee!
 De Berenboel heeft lekkere boterhammen gegeten bij papopa en -oma en daarna gingen ze naar de kinderboerderij. Dat vindt Birke altijd leuk.
schaapjes aaien

wipkip wippen
 Het leukste was wel toen ze de geitjes gingen voeren. Een paar kinderen hielpen mee om alle geiten bij elkaar te krijgen en voer klaar te zetten. De rest zat geduldig te wachten tot alle geiten voorbij gedenderd kwamen en dat deden ze! Birke mekkerde vrolijk mee, want die weet precies welk geluid een geit maakt.
mèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèèè
Bij papoma en -opa thuis heeft de Berenboel lekkere soep gekregen, met salade en vleesjes van de barbeque. Papopa heeft ook een aaiboek, met leuke spelletjes erop. De leukste vind Birke een vijver vol visjes, met water dat echt plonst als je je vinger erop houdt!

Het was weer een dag om met plezier op terug te kijken en iedereen was trots op kleine Birke, omdat ze al zoveel kan. Morgen is de laatste dag op de camping, nu gaat Birke slapen.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten