zaterdag 2 juni 2012

een stoere verjaardag

Vandaag is de oudste van de Stoere Jongens jarig en Birke was uitgenodigd voor het feestje. Gisteren is ze naar mamopa en mamoma gegaan om te blijven logeren, zodat papabeer en mamabeer naar de film konden gaan. Vantevoren gingen ze nog even het dorp in, waar allemaal kunst uitgestald stond.

Soms was de kunst niet helemaal duidelijk, maar soms was het best grappig!
hele strakke gezichten in zachte lichamen
 Er stonden zelfs mensen te douchen midden op het plein! Gelukkig werden ze door de badmeester in de gaten gehouden.

hé, deze komt me bekend voor...
 Vlak nadat papabeer en mamabeer waren aangekomen bij het huis van mamoma en -opa, werd Birke wakker.

Omdat het zo'n lekker weer was geweest, had Birke van mamoma een nieuwe zonnebril gekregen. Ze had hem al vijf minuten achter elkaar op gehad!

Toen was het tijd om te gaan en mamopa zwaaide de Berenboel uit.

Daahaag, zwaaide Birke naar mamopa. Mamoma zwaaide mee. Wacht eens eventjes, mamoma blijft toch gewoon thuis? Gekkie... Het kadootje mocht Birke samen met papabeer dragen.

Op het feestje was de grote Stoere Jongen blij met zijn kadootje en hij trakteerde op allerlei lekkers. Birke vond de wokkelchips heel lekker. Die deelde ze met een jongen die ook op het feestje was. Maar ze wilde eigenlijk niet delen, dus deed ze een beetje boos tegen die jongen.

De Stoere Jongens hadden ook ijsjes en speelden op de glijbaan. Er was zelfs een luchtkussen!

Birke vond in de tuin ook een kleine fiets waar ze op kon zitten. Met papabeer's hulp kwam ze zelfs vooruit! Dat wordt nog leuk!

De Berenboel had zin gekregen in frietjes, dus gingen ze naar huis om te eten. Papabeer wilde Birke verrassen met een ijsje, maar dat vond ze eigenlijk niet zo lekker...
blaaa...
Nou, dan maar zonder toetje naar bed. Alleen nog even Birke's toet schoonvegen en tandjes poetsen.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten