zondag 24 juni 2012

een uitnodiging

De Berenboel was uitgenodigd om op zaterdag naar de Stoere Jongens te komen. De jongste Stoere Jongen was namelijk jarig! Birke weet ondertussen dat het daar altijd leuk is, met gezellige kinderen en veel speelgoed. Ze zat al snel in de auto, te wachten totdat ze kon vertrekken.

gaan we onderhand?
 Toen ze aankwamen op het feestje, waren alle kinderen al druk aan het spelen. Er is zelfs een superdeluxe buitenkeuken, waar je zandtaartjes kunt bakken. Birke kroop er naar toe en liet aan de 'kok' zien dat ze liever met auto's speelt. Die zijn er genoeg in het huis van de Stoere Jongens!

Birke mocht ook op schoot bij tante Krant. Die had lekkere chips! Birke vindt ze heel lekker en kan gerust het hele bakje leegeten...

Plotseling zitten er niet meer zoveel chipsjes in als Birke eerst had gedacht. Hoe kan dat nou?
zeg, heb jij soms mijn laatste chipsje opgegeten?
  Omdat alle kinderen zo vrolijk van de glijbaan gingen, wilde Birke dat ook. Met de hulp van mamabeer ging dat super!
wiiiiiiiiieeeee
Het was alweer etenstijd geworden en daarna moest Birke naar bed. Papabeer ging nog naar een feestje van zijn zus, tante Zing. Die gaf samen met haar vriend, ome Kokkie, een groot feest. Ze gaan namelijk samenwonen èn ze zijn allebei jarig geweest! Papopa was er ook en maakte net zoveel foto's als papabeer. 

Tante Zing heeft zelf ook liedjes gezongen. De boxen piepten af en toe, maar toch bleef ze zuiver zingen!

Ome Kokkie was hartstikke trots op de vrouw waarmee hij gaat samenwonen en stond verliefd te kijken...

Mamoma en tante Moeke dansten op de muziek - ze swingden de pan uit!

De volgende dag was familiedag van mamabeer. Ze hebben allemaal spelletjes gedaan en Birke deed haar eigen spelletjes.
zo tussen de mensen door op de woezelfiets
 Na alle spelletjes werd er ook buiten gespeeld. Birke had het uitstekend naar haar zin en maakte iedereen aan het lachen.

Thuis was ze niet alleen vies van het spelen, maar ook een beetje moe. Mamabeer ging daarom maar eens lekker met haar op de bank liggen.

Er zat zoveel energie in die kleine donderstraal, dat ze al snel weer iets wilde doen. Spelen met papabeer? Nee. Spelen met de bal? Nee. Schone luier? Nee, teekning. Euh, ok. Teekning maak, sitte. Ok dan, Birke gaat in de stoel zitten om een tekening te maken. Een hele mooie, ook nog.

Maareh, Birke, je hebt een zwarte streep op je wang staan!
ja, daar ongeveer....
Nou, doekje erover en naar bed met jou. Het was weer een leuk weekend.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten