zondag 10 juni 2012

onverwacht lekker weer

Vanmorgen vroeg, toen Birke om kwart voor zeven wakker werd, was het al licht buiten. De Berenboel liet dit moment niet voorbij gaan en greep de kans om lekker in de zon te spelen.
Eerst samen met papabeer het veld op lopen, want daar is het te doen!

Nadat Birke een stukje heeft gelopen, wil ze door papabeer opgepakt worden. Toch best vermoeiend, op eigen benen staan. Plots horen ze iets aan de overkant.

Er zitten een hoop vogeltjes rond een voederhuisje en opeens komt er een bonte specht bij zitten. Da's toch een mooie vogel, zo'n specht. Net zo snel als ie kwam, gaat ie er weer vandoor.

Omdat Birke zelf al genoeg gelopen heeft, gaat ze het aan Purk leren.
stappestappestap
 Dan is er ontbijt, maar Birke heeft niet zo'n zin. Er komen namelijk kiezen door. Daar heeft ze bijna geen last van, behalve als ze dingen eet waar ze op moet kauwen. Een boterhammetje smaakt haar dus niet zo goed.

Wat ze wel lekker vindt, is koffie! De koffie van mamabeer is allang op, maar Birke ziet dat er nog twee druppeltjes inzitten en doet er alle moeite voor om die druppeltjes te kunnen proeven.
mmmmmmmmmmmmmmmm...
 Terwijl papabeer en mamabeer de kinderwagen klaarmaken, laat Birke nog even zien waarom ze soms liever niet op handen en knieĆ«n kruipt. Daar worden je handen vies van!
dit vingertje werd meteen grondig schoongeklopt en -geveegd door Birke!
 Op de camping zijn ook veldjes waar je met de bus niet kunt komen en die wilden papabeer en mamabeer wel eens zien. Er was een speciaal veldje waar schapen kunnen grazen, met struiken eromheen en een boog waar je onderdoor moet. Een heel speciaal plekje, vond De Berenboel het.
behalve Birke dan, die vond er niks aan
 's Middags had De Berenboel afgesproken om te gaan lunchen met tante Zing en papopa en -oma. Maar omdat Birke al zo vroeg wakker was, mocht ze eerst nog een slaapje doen achter het net.
weer 'wakker'
 In het restaurant even neuzen met papopa en tegelijk kijken hoe de wereld er door zijn bril uitziet.

Dan bij papoma op schoot een lekkere chocomel drinken, terwijl buiten de vliegtuigjes klaar staan voor vertrek.

Na het eten gaat de Berenboel met papoma en -opa naar het bos, waar papopa verstoppertje speelt. Birke wordt geduwd door papoma en vindt het een feest om telkens te schrikken als papopa achter een boom uit springt!
kiekeboe!
 Als ze weer bijna het bos uit zijn, zien ze een mama-eend met heel veel kleintjes. Die gaan vast ook allemaal naar huis, net als Birke en de Berenboel.
kun jij ze tellen?
Thuis heeft Birke nog eten van papoma, want dat vindt ze lekkerder dan de frietjes van papabeer en mamabeer. Eigenlijk lust ze het niet, maar papabeer kent een truukje - hij doet er currysaus op! Dat vindt ze zo lekker dat ze tegelijk 'hmmm!' en 'au!' zegt. Zo eet ze toch mooi haar halve bordje leeg.

Dan lekker in bad en naar bed. Altijd fijn om in je eigen bedje te liggen na een vakantie.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten