vrijdag 11 mei 2012

een eksterpaar

Vanochtend was het druk in de tuin van de Berenboel. De koolsmeesjes vlogen heen en weer en het was al snel duidelijk waarom; er zaten twee eksters in de tuin. Die waren op het vogelhuisje aan het loeren. Gelukkig kregen de koolsmeesjes hulp. Van twee duiven! De duiven lieten de eksters nergens gaan zitten. Telkens als een ekster een nieuw plekje vond, joegen de duiven hem weer weg. Dan vlogen de koolsmeesjes snel hun huisje in met eten voor hun kuikens en er weer uit met kuikenpoepjes in hun snavel.
De duiven zijn heel romantisch en geven elkaar kusjes op de schutting. Maar soms zijn ze zo romantisch dat ze de eksters niet zien. Papabeer had het al in de gaten en samen met Birke joeg hij de eksters weg. Die moeten maar iets anders zoeken om op te eten.

Papabeer en Birke hebben de hele dag gespeeld. Birke was heel lief met de schommellieveheersbeest aan het knuffelen toen papabeer een foto wilde maken, maar ze draaide zich snel om en stak haar tong uit!
klein ondeugend meisje
Na het eten heeft Birke een mooie verrassing voor mamabeer gemaakt. Ze is voor het eten al samen met papabeer naar het dorp gegaan om leuke spulletjes te kopen. Kun je al raden wat ze gemaakt heeft?

 Een hele mooie tekening! Mamabeer gaat daar vast heel blij mee zijn als ze terug is. Die heeft Birke vandaag bijna niet gezien, want ze is heel lang op haar werk geweest.
er moet duidelijk meer geel in...
Birke heeft niet alleen goed getekend, maar ook goed gegeten. Maar misschien was dat ene stukje kip toch iets te groot.

Zoals iedere avond heeft Birke haar oefeningen gedaan. Ze kan al bijna tien minuten achter elkaar blijven staan en ze kan ook al in de 'schuttershouding'!

Birke vindt de gekke muppets van Sesamstraat altijd zo leuk. Ze weet nog niet waar we morgen naartoe gaan, maar dat vindt ze vast helemaal te gek!

Welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten