vrijdag 4 mei 2012

een nestje

Papabeer mocht weer de hele dag met Birke spelen. Birke ontdekt iedere dag iets nieuws, zelfs aan haar oude speelgoed. Vanochtend speelde ze met iets nieuws, waar ze eerst een beetje bang van was. Het is een soort rare worst met daarin water en kleine visjes. Die glibbert zo tussen je vingers uit! Vandaag was Birke er niet meer bang van. Nou is 'bang' misschien sterk uitgedrukt. Ze vond het gewoon heel spannend!

In de tuin groeit en bloeit er vanalles. De clematis wikkelt zich enthousiast om het gaas tegen de schutting en laat zijn bloemen stralen!

Terug binnen gaat Birke aan de gang met de auto's. Het leukst is om ze op ooghoogte voorbij te laten scheuren: broem broem!
broem, tuut tuut!
 In haar tent kan Birke even bijkomen van het spelen. Met wat drinken erbij kan ze meteen verder.

Mamabeer wilde wel even in de tuin gaan kijken met Birke. In de tuin hoorden ze zachtjes piepen in het vogelhuisje! Er zit dus een nestje jonge koolsmeesjes in!

Papa koolsmees bleef bovenin de boom wachten tot de Berenboel terug naar binnen was. Heel verstandig, doe maar gewoon veilig, papamees.

Net als de koolsmeesjes moet de Berenboel hun jong ook voeren. Birke had bijna haar hele bord leeggegeten. Er lag alleen nog een klein beetje tomatensaus van de witte boontjes. Birke sopte daar nog wat stukjes aardappel in die ze van papabeer en mamabeer kreeg, maar dat was niet genoeg!
hmmm, tomatensaus met snot!
 Nou, dan maar verder met het toetje. Nadat Birke helemaal schoon was, kreeg ze yoghurt van mamabeer. Die wilde ze niet eten, daar wilde ze mee spelen!




Papabeer gaat Birke naar bed brengen. Vieze baby. Kan ze trouwens ook zeggen:"Fis beebi!" Inderdaad, Birke. Inderdaad.

Welterusten!

1 opmerking:

  1. tomatensaus met snot wahahahaha dat zijn de lekkerste :-)

    BeantwoordenVerwijderen