maandag 6 augustus 2012

een opstand

Opstandig, dat is Birke vandaag. Ze staat zelf op als ze zit, maar ze staat ook op tegen papabeer en mamabeer. Haar meestgebruikte woord vandaag:"Nee." En dan spreekt ze het uit met een toon waarvoor geen leestekens bestaan. Aan het eind van 'nee' gaat ze nog even omhoog, zodat het bijna een vraag lijkt, terwijl ze toch heel ferm achter haar besluit blijft staan. Behalve als ze iets te eten krijgt, want dat zou best nog wel eens lekker kunnen zijn. Heeft ze toch vast nee gezegd. Voor de zekerheid.

Leuk idee voor thuis: een grote emmer om Birke in te wassen. Kan ze gewoon in staan! Sterker nog, er kunnen makkelijk twee kinderen in!


Vandaag ging Birke met mamabeer en een vriendin naar de speeltuin in het bos. Ondertussen weet Birke precies waar ze op wil (als het maar schommelt) en waar ze vanaf wil (de glijbaan, natuurlijk).

Wat ze nog niet wist, is dat er een trampoline is! Die is hartstikke leuk, want ze stuitert helemaal rond. Met het weer van de afgelopen dagen zijn er natuurlijk wel wat blaadjes opgekomen en ook een beetje zand van andere kinderen. Birke had het eerst niet in de gaten, maar na een tijdje moest ze zich toch ècht even poetsen: Fies!

Fies is niet altijd fies. Als Birke geen zin heeft om te drinken, is de beker een uitstekend middel om kunst mee te maken. Bijvoorbeeld op haar been. Of op mamabeers been. Is eigenlijk niet fies, want dat doet ze zelf...

Samen met mamabeer kan Birke veel mooiere kunst maken. Ze tekent heel graag en ze wordt al steeds beter in het overtrekken van de lijntjes die papabeer en mamabeer maken.

Soms passen de krijtjes niet zo goed in het bakje. Birke raakt dan gefrustreerd en knijpt het bakje. Omdat het van plastic is, zitten er nu scheurtjes in. O-oh! Geen probleem, dat fiksen we wel met een plakbandje.

De mooie dag is weer voorbij. Het is al laat en er komen regenbuien aan. In de verte rommelt de donder. Onze kleine donder gaat in bed. Welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten