donderdag 30 augustus 2012

een streepje voor

Terwijl papabeer hard aan het werk is op kantoor, vliegt er plotseling een vogeltje naar binnen. Het vogeltje fladdert een beetje door het kantoor, poept helemaal nergens en gaat op de rand van het raam zitten. Net alsof het iets wilde zeggen. Misschien zocht het vogeltje wel een nestkastje... Zo klein is het kantoor nou ook weer niet! Het is zelfs niet knus, met al die ruimte. Alsof het een experimentje was, vloog het vogeltje weer in één streep weg. Tijd voor papabeer om experimentjes te gaan doen!

Birke was ondertussen hard aan het werk op de stoep in de tuin. Daar tekent ze visjes en strepen. Alles tussen de lijntjes natuurlijk, want er zijn overal lijntjes tussen de tegels.

Meestal zie je er meer van als je op je hand tekent. Dit is niet de beste stift om mee te vingerverven...

Maakt niet uit voor Birke. Ze probeert toch mooie handafdrukken op de stoep te maken.

Als dat niet blijkt te lukken, gaat ze er op handen en voeten vandoor. Want als je op handen en voeten loopt, worden je billen niet vies van het krijt op de stoep!

Oeps, te laat... Gelukkig heeft mamabeer twee sets met broeken voor Birke: billenschuifbroeken en nette broeken. Dit is dus geen nette broek (meer)...

Tijdens het eten is papabeer er niet bij. Hij geeft training op z'n werk en mag de dag afsluiten met een barbeque voor alle collega's! Dat is lekker, vlees met streepjes; voor èn achter.

Gelukkig is hij op tijd thuis om Birke naar bed te brengen. Eerst Pop in de groene slaapzak en dan Birke in de slaapzak, met streepjes.

Welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten