vrijdag 10 augustus 2012

voorzorg

Uit voorzorg moest mamabeer naar het ziekenhuis. Niet omdat ze ziek is, maar om te zorgen dat alles goed gaat met de nieuwe baby in haar buik. Birke mocht mee naar het ziekenhuis en kreeg van de zuster een mooie opgeblazen handschoen met een gezichtje erop!


Ze kreeg ook een beetje appelsap en keek haar ogen uit in de kamer waar mamabeer ging slapen.

Zo'n ziekenhuis is heel groot. Birke had al vol bewondering gekeken toen ze door de lange gangen gereden werd. Ze had gezien hoeveel lampen er aan het plafond hangen en hallo gezegd tegen alle mensen op weg naar de kamer. Terwijl mamabeer moest wachten op de dokter, ging ze met papabeer spelen in de gang van de afdeling.

Op sommige muren hebben ze foto's hangen van de vennen en het bos. Dat kent Birke wel! Ze hupte er meteen naartoe en keek of haar bal hier wel blijft drijven...

In de grote hal hangen allemaal foto's van kleine babies. Birke vond ze allemaal mooi, maar ééntje wilde ze even aaien.

Toen kwamen papopa en -oma om Birke op te halen. Ze mocht daar de hele nacht blijven logeren.

Nog even bij mamabeer op schoot, want die heeft nou een televisie met een aai-scherm! Even testen...

Toen was het tijd om te gaan. Birke wilde eigenlijk niet weg bij de televisie en ze was ook al een beetje moe. Daarom moest er nog een klein traantje weggepinkt worden voor ze met papopa en -oma meeging.

Buiten was alles weer goed. Lapje, tutje en de auto van papopa en -oma zorgden ervoor dat ze onderweg al in slaap viel.

Tante Zing was er ook. Toen Birke had geslapen, mocht ze op schoot zitten en met het aaiboek van papoma spelen. Ze maakte een mooie kleurplaat voor mamabeer.

Natuurlijk heeft ze niet alleen achter een scherm gespeeld. Ze is ook gaan wandelen, helemaal naar het hertenpark en naar het huisje van superoma. Ze is lekker in bad geweest en heeft lekkere dingen gegeten. Ze kan zelfs al gaan staan - helemaal met losse handen! Alleen nog net niet lang genoeg voor de foto...

Natuurlijk vond Birke het leuk om weer thuis te zijn en mamabeer was ook blij. Die moet nog een beetje rusten, dus Birke speelde met mamabeers voeten. Dat vonden ze allebei leuk en mamabeer hoeft er niet voor te bukken.

Die kleine Birke is zo klein al niet meer, 't wordt een hele meid. Een echte dreumes is het al, met haar eigen willetje en een eigen gevoel voor humor. Net als de vlinders in de tuin heeft ze zich ontwikkeld van een klein wurmpje tot een mooi wezentje waar iedereen blij van wordt.

Met het babietje in mamabeers buik is ook alles goed. Het zit daar rustig te wachten tot het groot genoeg gegroeid is om eruit te komen. En dan, dan is Birke niet zomaar een dreumes of een peuter, maar een grote zus!

Maar nu is Birke moe. Ze gaat lekker slapen met een verhaaltje van papabeer. Welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten