zondag 5 augustus 2012

ziek, beter, best!

Birke was voor het weekend een beetje ziek. De dokter zei dat het waarschijnlijk een griepvirusje was en dat ze nog wel een paar daagjes last zou hebben. Eigenlijk was ze vooral moe en hangerig en wilde ze alleen televisie kijken of slapen.


Mamabeer en papabeer deden extra lief tegen Birke, maar soms had ze last van haar buikje en hielpen de lieve woordjes niet.

Maar toen... Toen ging de Berenboel wéér op vakantie! En Birke was helemaal beter. Ze kon lekker slapen in de grote bus en omdat het buiten warm was, kon ze ook leuk meespelen met de andere kinderen. De kippetjes waren er ook en ze speelden met water en een modderbak. Dat is nou echt iets waar Birke uren naar kan kijken...

Natuurlijk kijkt Birke er niet alleen naar. Soms moeten er ook aanwijzingen komen, zodat iedereen weet wat er moet gebeuren.

Op de camping waren meer leuke dingen te doen en Birkes favoriete activiteit is toch wel de glijbaan. Mamabeer blijft er graag bij, want Birke is nog niet groot genoeg om onderaan te stoppen.

Maar als ze eenmaal onderaan is, kruipt ze het liefst weer omhoog. En nog een keer en nog een keer en nog een keer en ...

Met al dat gespeel moet er ook tijd gemaakt worden voor rust en voedsel. Samen met de kinderen van het Kippenhok en de Tweeling geniet ze van een bordje fruit. Dat gaat er wel in nou ze helemaal beter is!

Mamabeer, de Moederkloek en de moeder van de Tweeling deden mee met 'lach-yoga'. Dat geeft rust èn plezier. Iedereen die meedeed had in ieder geval veel lol! Ze liepen te klappen en te lachen dat het een lieve lust was.

Birke deed niet mee met het actieve gedeelte van de yoga. Maar als er gerust moest worden, kwam ze even ondersteuning bieden voor mamabeer.


 Birke komt steeds makkelijker op steeds meer plaatsen. Dat komt omdat ze beter vooruitkomt en al flink kan staan. Toch wordt ze het liefst rondgereden. Het springkuiken bracht Birke overal in de buurt, net als een echte taxi!

En dan was papoma ook nog jarig vandaag! Birke en de Berenboel waren ook uitgenodigd voor taart en gezelligheid. Terwijl papopa zijn taartje eet, voert Birke een beetje chips aan de pop. Alles wat de pop niet opkan, mag papopa opeten...

De pop is eigenlijk van tante Zing. Toen die nog een klein Zingetje was, speelde zij ermee. Ze vindt het helemaal niet erg dat Birke er nu mee speelt. Eigenlijk is het juist goed, want anders ligt de pop helemaal alleen op zolder.
Papoma heeft ook spulletjes speciaal voor Birke gekocht. Omdat Birke muziek en knopjes heel leuk vindt, hebben papopa en -oma speelgoed met veel muziek. Op de schoot van papopa kan ze dan uitzoeken welk geluid er uit de knopjes komt.

Toch nog een leuke afsluiting van een weekend dat begon met een ziek meisje. Nou is Birke moe, maar tevreden en gaat ze lekker naar bed.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten