zondag 12 augustus 2012

gespetter

Uitslapen. Birke doet het niet vaak, maar vanmorgen wel. Papabeer en mamabeer konden dus ook uitslapen. Misschien heeft Birke niet zo goed geslapen vannacht, want ze keek zelfs tijdens het spelen nog een beetje slaperig.

Gelukkig vond ze snel de energie om echt wakker te worden en ook om ècht op te staan!
one hand push-up, geleerd van Stallone in 'Rocky'
huppekee, applaus!
 Ze gaat steeds vaker uit zichzelf staan, loopt van stoel naar stoel om de grote tafel heen en komt om een handje (of een vinger) vragen als ze ergens naartoe wil lopen.

Na haar slaapje had papabeer het buitenbad opgezet. Eigenlijk stond het klaar voor Birke, maar sommige beestjes grijpen meteen hun kansen om zichzelf lekker te wassen op de rand.

Vliegen en andere 'saaie' beestjes worden meestal gelijk weggejaagd door Birke. De grote vlinderstruik wordt omzwermd door zo veel vlinders en 'boemboembijen' (papabeer noemt de hommels 'boemelbijen') dat ze daar altijd stil van wordt. De vlinders vindt ze het mooist en ze kirt van plezier als ze vlak langs haar fladderen en dan rustig over de bloemetjes lopen.

En dan: het badje in! Birke en papabeer spetteren om het hardst. Papabeer wint, maar alleen maar omdat ie een veel dikkere kont heeft. Birke springt en hupst, maar kan niet zulke grote spetters als papabeer maken.

Daarom gebruikt ze papabeers benen maar, daar kan ze wel hard mee spetteren!

Mamabeer loopt de hele tijd om papabeer en Birke heen om foto's te maken. Die doen net alsof ze mamabeer niet in de gaten hebben en kijken dan plots allebei om: Piep! Daar kan ze mooi een foto van maken...

Wat een pret had de Berenboel vandaag. Papabeer wilde eigenlijk opblijven vannacht, om naar de vallende sterren te kijken, maar hij is ook te moe na dat gespetter.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten