zondag 29 april 2012

een grote boterham

Birke heeft vandaag een supergrote boterham opgegeten. Met kwatta-strooisel. Da's Brabants dialect voor chocolade hagelslag. Het restaurant waar ze die grote boterham heeft gegeten, heet In den Bockereyder. Wel een beetje jammer dat je er niet op een bok kon rijden. Dan maar met de auto.

Birke mag met mamabeer meekijken wat er allemaal te krijgen is. Papabeer en mamabeer bestellen eerst een kappesjino en Birke een chocomel.
Ober!
 Birke heeft nog nooit eerder chocomel gedronken en al helemaal niet uit een flesje met een rietje door de dop
wat moet ik hier nou mee?
 Die chocomel is hartstikke lekker! Ze drinkt met grote slokken en voor papa- en mamabeer het in de gaten hebben, is het hele flesje leeg.

Er zit nog een klein beetje aan het rietje en dat is ook nog lekker.

Bij de herberg hebben ze geen speeltuin, maar dat maakt voor Birke niet uit. Ze hebben van boomstammen een soort treintje gemaakt, waar je leuk op kunt zitten.

De ober kwam terug en riep de Berenboel bij elkaar, want het eten werd op tafel gezet. Zo'n grote boterham had Birke nog nooit gezien en zoveel eieren had papabeer nog nooit op z'n boterhammen gehad!

De Berenboel at en at en at, tot ze helemaal vol zaten. Om alles weg te spoelen, kreeg Birke nog een lekker glas melk. In haar buik maakte ze zo zelf chocomel!

Ondertussen heeft ze uitgevonden dat er altijd een beetje drinken in het rietje blijft zitten. Met melk kun je dan leuke tekeningen maken. Op je been bijvoorbeeld!

Helemaal volgegeten gaat de Berenboel naar huis. Birke valt meteen in slaap en doet er thuis nog een paar uurtjes bij. 's Avonds wil ze eigenlijk niet slapen als het bedtijd is. Nou vooruit dan, nog eventjes opblijven. Het was ook zo'n leuke dag!
bouwen de Mythbusters nou een auto met vierkante wielen?
En nou lekker naar bed. Welterusten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten