zaterdag 21 april 2012

een sprongetje

Birke maakt weer een sprongetje. Niet met haar beentjes in de lucht, maar met alles wat ze is. Ze leert nu heel snel wat ze allemaal kan en probeert allemaal nieuwe dingen uit. Daarom doet ze soms heel flauw en knuffelig en andere keren juist heel zelfstandig en eigenwijs. Maar soms, soms doet ze het door elkaar.

Vanochtend pakte ze zelf een boek en wilde ze dat papabeer dat voorlas, terwijl zij op schoot zat. Zo hebben ze wel vier boekjes gelezen!

Buiten gaat alles vanzelf en dat is goed voor de plantjes. Regen en zonneschijn wisselen elkaar snel af vandaag.
De boom in de tuin staat helemaal in bloei, met allemaal mooie bloesems eraan. Birke wijst ernaar en zegt de ene keer "Bloem!" en de andere keer "Boom!". Allebei goed!

Birke wilde ook even naar buiten. Stappestap met de nieuwe slofjes. Mamabeer mag een beetje helpen...

En die papabeer maar foto's maken, daar moet Birke soms wel hard om lachen!

Birke heeft ook ontdekt hoe ze zelf haar sokken uit èn aan kan doen. Heel voorzichtig houdt ze de sok open, houdt 'm dicht bij haar teentjes en buigt die dan in de sok...
soms gaat die grote teen ernaast
 Ze krijgt het toch mooi voor elkaar, helemaal zelf! Van papabeer en mamabeer kreeg ze dan ook groot applaus toen het lukte. En een duim omhoog.

Ze weet zelfs al wat dat betekent, zo'n duim omhoog. "Goedzo!", zegt ze dan terug, terwijl ze zelf haar duim opsteekt. Inderdaad. Goedzo meid. En nou lekker slapen.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten