zondag 8 juli 2012

een natte vakantie

Dag twee van de vakantie was al een stuk natter dan de eerste dag. De regen kwam met bakken uit de hemel. Niet van die bakken waar je bier in kunt kopen en ook niet van die bakken die voorop fietsen zitten. Maar het voelde wel alsof er de hele tijd van die grote bakken werden leeggegooid.

Onderweg naar de camping was het nog best lekker weer: het zonnetje scheen en de bus tufte rustig door.

Toen eenmaal de luifel was opgezet en de Berenboel had gegeten, begon het gedonder. Letterlijk, want vlak na de donder begon het te regenen! Zo hard dat het in kleine straaltjes van de luifel stroomde. Toen papabeer met de supersnelle lens van meneer Klik het straaltje op de foto zette, bleek dat straaltje helemaal geen straaltje te zijn, maar allemaal dikke druppels!

Toen de regen gestopt was, kon Birke weer fijn spelen. Ze wilde alleen niet op het gras komen, want ze vindt natte voeten niet fijn. Dan is zo'n luie stoel juist extra leuk!

Ze heeft ook een vlieg gevangen door er hard op te slaan. "Flie!" Nee Birke, nou is het een 'loop'.

De loop verstopte zich in het gras, waar hij rustig kon wachten tot hij weer een vlieg was.
is ze er nog?
 Heel veel beestjes waren er. Dikke slakken, grote en kleine spinnetjes en zweefvliegen ook. Die vindt Birke misschien nog wel het leukst, want ze kunnen zo mooi stilhangen in de lucht.

Nog een paar flinke buien later was het bedtijd voor Birke geworden. Door dat harde gekletter op de bus kon ze niet zo goed in slaap vallen.

Plotseling scheen de zon heel even en toverde een grote regenboog in de lucht aan de andere kant. Net alsof de zon nog even welterusten kwam zeggen.

Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten