vrijdag 27 juli 2012

waterpret

Misschien was het vandaag wel de laatste èchte zomerdag. Daarom ging de Berenboel zwemmen bij de vennen. Birke was helemaal ingesmeerd en zette voor de zekerheid ook papabeers pet op.

Daarna ging Birke het ven in met mamabeer. Ze kon zelf kruipen tot aan het water en huppen tot het te diep werd. Vanaf daar kon ze met een beetje hulp gewoon over de bodem lopen. Er zwommen ook kleine visjes, die heel hard wegzwommen als je te dichtbij kwam. Net als op papomas aaiboek!

Birke is een echte waterrat en gaf zich helemaal over aan de golven (en de veilige handen van mamabeer)


Birke was helemaal op toen ze weer in de bakfiets zat. Ze viel telkens in slaap en werd dan wakker van het schudden van de bak. Toen ze haar slaapje had gedaan, was ze meteen klaar om terug het water in te gaan! Daar had papabeer al rekening mee gehouden. Het badje was gevuld met lekker schoon water en had de perfecte temperatuur. Niet te koud, niet te warm.

Birke kwam helemaal tot rust in het water. Zo erg tot rust, dat ze er even later een poepje in deed! Die vist papabeer er wel uit, voordat Birke ermee gaat spelen... Dan moet Birke ook nog even in bad voordat ze gaat eten.

Zo'n leuke dag gaat altijd snel. Het is alweer bedtijd. Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten