maandag 16 juli 2012

kliederen en koekjes

Birke had vandaag een creatieve bui en wilde graag tekenen. Het was alweer even geleden dat ze met verf getekend had, dus dat was wel een leuke verrassing. Met het schort aan en de verf klaar begon ze aan haar kunstwerk.
zo, nog een kloddertje hier...

hmmm... waar gaat de volgende klodder?
 Door al dat nadenken heeft Birke heel vaak haar vinger tegen haar gezicht gehouden, met allerlei kleuren op dat vingertje... Nou lijkt ze zelf wel een kunstwerk! Of een half zwarte pietje.

Papabeer neemt Birke mee naar boven om in bad te gaan. Na haar middagdutje komt ze weer helemaal schoon naar beneden en ze heeft energie over! Ze heeft een nieuwe hobby. Ze loopt de hele kamer rond met een stoel! Mamabeer houdt de stoel voor de zekerheid vast, zodat ze niet om kan vallen en Birke duwt de stoel overal naartoe.
lóópe!
 Ook zonder stoel probeert ze te lopen. Maar omdat ze haar evenwicht nog niet kan houden, komt ze niet verder omhoog dan op haar handen en voeten.
knap hoor, Birke!

Ondertussen is mamabeer deeg aan het maken voor lekkere koekjes. Samen met Birke gaat ze leuke koekjes maken, die ook nog eens heel lekker zijn.

Birke helpt met de vormpjes. Soms lijkt het alsof er niet genoeg deeg is om een vormpje te vullen. Zou dat iets te maken hebben met Birke's volle mond?

De koekjes zijn klaar en gaan de oven in! Birke heeft proefondervindelijk vastgesteld dat het deeg lekker is, dus de koekjes moeten er wel superlekker uit komen.

Na het eten gaat zo'n lekker koekje er wel in. Birke mag nog een boekje lezen en een liedje zingen voordat ze naar bed gaat. Welterusten allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten