vrijdag 6 juli 2012

een uitstapje

Birke mocht vandaag met papabeer mee naar papoma. Daarom maakte ze 's ochtends een mooie tekening. Die vond ze zelf zo mooi, dat papabeer hem op de deur moest hangen!


Birke vindt het altijd heel leuk bij papoma, want die heeft een aaiboek waarmee Birke mag spelen met visjes. Daar wordt ze altijd vrolijk van.

Er zijn ook knuffels en een Poeh-auto om op te rijden. Polleke de Mopshond wilde er eigenlijk mee spelen, maar dat mag niet. Het is allemaal voor Birke.

Behalve visjes op het aaiboek, heeft papoma ook visjes in een gewoon boek. Met glitters! Dat zijn hele mooie visjes...

Och, nou hangt de tekening nog op de deur bij het huis van de Berenboel! Papoma vindt het niet zo erg. Birke mag gewoon een nieuwe tekening maken. Ze kan al heel goed kleuren!

Papoma heeft ook een speciale plek om tekeningen van Birke op te hangen. Aan de andere kant van de eettafel hangt een groot hart aan het plafond met Birke's tekeningen eraan. Dat is mooi!

Polleke vindt het altijd wel leuk als Birke komt, maar soms krijgt hij te weinig aandacht. Birke wilde Polleke best een massage geven en Polleke genoot met volle teugen.
is dat een teug?
 Vanuit papoma gingen Birke en papabeer eten in de stad. Daar hadden ze afgesproken met mamabeer. Het was heel speciaal, want je mag daar zoveel eten als je wilt! Birke had nog nooit een maiskolf afgekluifd, maar ze leerde al heel snel hoe mamabeer dat doet.

Als toetje kon je alles kiezen. Birke kan natuurlijk nog niet overal bij, dus had papabeer maar wat gekozen. Een muffin, chocola met slagroom, bosvruchtenbavarois en een donut. Wat denk je dat Birke graag wilde?
het gaatje is het lekkerst!
Zo'n grote donut kan ze niet helemaal zelf op, maar daarom had papabeer een gaatje overgelaten. Jamjamjam, lekker hoor.

Met een vol buikje ging ze lekker slapen. En de rest van de Berenboel ook. Welterusten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten